آدرس دفتر مرکزی: مسکو، روسیه
تلفن: -
وبسایت: www.aeroflot.ru
درباره هواپیمایی آئروفلوت
با بزرگ ترین ایرلاین روسی آشنا شوید. شرکت ایرفلوت با داشتن بیش از ۱۳۰ مقصد مختلف در جهان در سال هایی نه چندان دور به عنوان نوزدهمین شرکت هواپیمایی پر سود جهان نیز شناخته شده است. قدمت این ایر لاین روسی به سال ۱۹۲۳، یعنی در زمان حکومت شوروی ها باز می گردد. در آن سال ها ایرفلوت یک شرکت ملی محسوب می شده و بزرگ ترین ایرلاین در سطح دنیا نیز شناخته می شده است. پس از فروپاشی شوروی ها، ایر فلوت از یک شرکت ملی و دولتی به یک شرکت نیمه خصوصی در روسیه تبدیل شد و در حال حاضر هم به همین منوال نیز مدیریت می شود. قبل از این که شرکت نیمه خصوصی شود، تمامی هواپیماهای این هواپیمایی تولید کشور روسیه و عبارت از توپولف، ایلیوشن و آنتونوف بودند اما در حال حاضر هواپیماهای مدرن و ساخت اروپا جایگزین هواپیماهای قدیمی شده اند.
ایرفلوت در سال ۲۰۰۶ به اسکای تیم پیوست و به یکی از ۱۰ عضو آلیانس تبدیل شد. ایر فلوت به مقصدهایی همچون کوبا، کویت، مصر، ایران، ترکیه، هلند، اسپانیا، آلمان، صربستان، بلژیک، رومانی، مجارستان، دانمارک، سوئیس ،کرواسی، فنلاند ،اتریش، جمهوری چک، سوئد، استونی، گرجستان، ارمنستان، لیتوانی، قبرس، هند، کره جنوبی، تایلند، ژاپن، تاجیکستان و…. بسیاری دیگر از نقاط جهان پرواز دارد. فرودگاه مرکزی و اصلی این شرکت هواپیمایی، فرودگاه بین المللی شرمتیوو(Sheremetyevo International Airport) در مسکو است.
کد یاتا: SU
کد ایکائو: AFL
کلاس های پروازی
کلاس اکونومی: صندلی های کلاس اکونومی ایرفلوت، ۸۱ سانتی متر با صندلی جلویی و عقبی فاصله دارد و طراحی استانداردی برای شرایط نرمال فیزیکی مسافران دارد. پرداخت و رزرو آنلاین صندلی ها، کیف مخصوص کودکان که حاوی؛ وسایل بازی و فکری مخصوص گوه سنی کودک است، وسایل همراه سفر برای بزرگسالان که شامل دفترچه های راهنمای سفر، وسایل بهداشتی ،بالشت و پتوی کم حجم مسافرتی، اینترنت در هواپیما، امکان کنترل تمامی تجهیزاتی که در اختیار شما قرار می گیرد با کنترل هوشمند، مجله های پرواز و پذیرایی در حین پرواز از جمله خدمات ایرفلوت در پروازهای اکونومی است. هر مسافرمی تواند یک چمدان ۲۳ کیلوگرمی را رایگان در سفر با ایرفلوت همراه خود داشته باشد.
کلاس بیزنسی: در پروازهای طولانی کلاس بیزینسی صندلی ها تا ۱۵۰ سانتی متر قابلیت انعطاف به جلو و یا عقی برای مسافران دارند. در پروازهای کوتاه نیز تا ۹۷ سانتی متر این فضا را مسافران در اختیار دارند. شما این امکان را دارید تا در هنگام پرواز در صندلی های راحت این کلاس پروازی حس کنید که در تخت خواب خود هستید. همچنین در صندلی های این پرواز می توانید از فضایی که برای کار شما نیز وجود دارد، استفاده کنید. شما می توانید از کلیه امکانات بهداشتی و تفریحی همچون مجله هایی که توسط خود شرکت هواپیمایی ایرفلوت چاپ می شوند، در حین پرواز استفاده کنید. می توانید در این کلاس پروازی ۲ چمدان ۳۲ کیلوگرمی را به صورت رایگان به همراه داشته باشید.
کلاس کامفورت: در این کلاس پروازی مسافر می تواند با خود ۱ چمدان ۲۳ کیلیوگرمی و ۱ ساک دستی تا ۱۰ کیلوگرم را در کابین به همراه خود داشته باشد. این کلاس پروازی در جت مسافربری بوئینگ ۷۷۷ و برای پروازهای طولانی مدت موجود است. قرار است ایر فلوت این کلاس پروازی را بسیار بیشتر از قبل در برنامه های پروازی خود توسعه و گسترش دهد. فاصله ی بین صندلی های ۹۶٫۵۲ سانتی متر است. تمامی مانیتورهای دارای پورت های USBو سوکت های مختلف است و آن ها را پشتیبانی می کنند.
ناوگان
۶۶ فروند هواپیمای ایرباس A320-200
۲۲ فروند هواپمای ایرباس A321-200
۵ غروند هواپیمای ایرباس A330-200
۱۷ فروند هواپیمای ایرباس A330-300
۱۷ فروند بوئینگ ۷۳۷-۸۰۰
۱۴ فروند بوئینگ ۷۳۷-۳۰۰ER
۲۹ فروند هواپیمای سوخوی سوپرجت ۱۰۰-۹۵
حوادث
۲۳ مارس سال ۱۹۹۴، یک فروند هواپیمای ایرباس متعلق به شرکت هواپیمایی ایرفلوت به همراه عدهای از تاجران چینی از مسکو به سمت هنگکنگ پرواز میکرد که ناگهان دچار گردش شدید شد و پس از مدتی در تپههای سیبری سقوط کرد. ماجرای این سقوط از جایی شروع شد که خلبان پرواز، یاروسلاو کودرینسکی، فرزندانش به نامهای الدر و یانا را حین پرواز به همراه خود به کابین خلبان میآورد. هنگامی که هواپیما در منطقه نووکوزنتسک در ارتفاع ۳۳ هزار پایی در حال پرواز بود، فرزندان خلبان وارد کابین هواپیما شدند تا به آرزوی همیشگیشان که کنترل هواپیما بود برسند. با ورود آنها به کابین، خلبان بر خلاف مقررات، ابتدا از دخترش یانا میخواهد که در صندلی وی قرار گیرد. در این زمان سیستم خلبان خودکار فعال بود. با چرخش هواپیما، خلبان به دخترش وانمود میکند که او (دخترش یانا) این کار را انجام داده است درحالیکه واقعا او هیچ کنترلی روی هواپیما نداشت. پس از آن پسرش الدر جای خواهرش را گرفت و روی صندلی نشست، اما برخلاف خواهرش، او بر دسته یوک فشار وارد کرد و آن را به مدت ۳۰ ثانیه چرخاند. این موضوع باعث شد هواپیما بهطور ناقص از حالت پرواز خودکار خارج شود در حالت دستی قرار گیرد. ازآنجا که این هواپیما به تازگی تحویل شرکت ایرفلوت داده شده بود، خلبان نمیدانست صدای هشدار دهندهای برای این موضوع (خارج شدن پرواز از حالت خودکار) وجود ندارد و دیر متوجه خطر پیش آمده شد. در نتیجه هنگامیکه خلبان تلاش کرد تا روی صندلی خود بنشیند و هواپیما را هدایت کند، هواپیما به علت ارتفاع کم با کوههای منطقه سیبری برخورد کرد و همه سرنشینان آن (۶۲ مسافر و ۱۲ خدمه) کشته شدند.